fredag 30 januari 2009

En gång en Jansson alltid en Jansson

I måndags var jag ute i Vårberg och hälsade på hos Jansson/Stenman och nu ett tag fram över oxå Binz. Så härligt att träffa dem! Man saknar verkligen de där långa fikastunderna vi hade i kökssoffan hemma hos Brittis och Lasse. Under den korta tid Millan varit hemma har hon och Brittis redan hunnit pyssla ihop dessa två små outfits. Malte fyller nämligen 6 år nästa vecka och han har önskat sig en Robin Hood-dräkt. Den blåa är till honom och den gröna ska Melker få. Visst är de duktiga de där Jansson-damerna!!

Snart är det helg!

Som jag nämde tidigare så kom EKO-lådan häromdagen. Detta var dess innehåll.

Direkt så sattes mina grönsakskunskaper på prov. Vad i hela världen är detta??

Var tvungen att ta med foto dagen efter och fråga mina kollegor. Fick då reda på att det är gulbeta. Tjena, vad i hela världen ska jag göra med dem??!! Detta kommer bli intressant!

Fredag idag och snart helg! Ska bli skönt! Det kommer nog bli en del pärlträdning, men det är helt ok. Ska väl inte bli något toppväder så då är det bra att ha något att pyssla med inomhus.

torsdag 29 januari 2009

Vilket gäng!

Kolla vilket skönt gäng! Dessa skulle man inte ha något emot att hänga med.

Kanye West och hans lirare är på väg in på Comme des Garcons visning under modeveckan i Paris.
Bilden har jag hittat på http://jakandjil.com/blog/

onsdag 28 januari 2009

Lådan

Imorse när jag öppnade min ytterdörr och skulle gå till jobbet så stod EKO-lådan där. Eftersom jag var sen så fanns det ingen tid över till att kolla in vad den innehöll för något. Detta blir en karamell att suga på under dagen. Kändes lite som julafton. Återkommer ikväll med info om innehållet och om den motsvarade alla mina förväntningar. Spontant så känns det i alla fall som att jag och EKO-lådan fick en bra start.

tisdag 27 januari 2009

Galen tapet

Kolla denna tapet som jag såg på Louises blogg häromdagen. Var bara tvungen att kopiera... Hoppas det inte gör något, Louise?! Tapeten är gjord av Shi Yuan och med hjälp av värmekänslig färg ändrar den karaktär vid olika grader. Riktigt coolt!



Crazy wallpaper! Check out this wallpaper I found at Louises' blog the other day. I just had to do a "copy + paste" - hope it's ok, Louise!?!The wallpaper is designed by Shi Yuan and it's made with heat-sensitive paint. The pattern changes all depending on the temperature. Really cool!

söndag 25 januari 2009

Klassiker med en twist

Har precis gjort mitt livs första köttfärslimpa. Men inte den klassiska utan det är en fylld variant. Den är fylld med parmaskinka, mozzarellaost och ruccolasallad. Ska bli väldigt spännande att se hur den smakar... Får den godkänt kanske det kan bli en söndagstradition att bjuda över goda vänner på limpa och lite rödtjut.

lördag 24 januari 2009

Grått & trist

God morgon! Har precis dragit upp rullgardinen och möttes av denna syn.

Det är i slutet av januari och ute nästan spöregnar det! Vad har hänt med den tiden då det i dessa lägen förr vräkte ner snö istället?!! Det ska inte regna i januari!! Jag som skulle ha en dag på stan med min kära mor. Hoppas hon vill trotsa vädret och ge sig ut ändå!?! Vi skulle börja rundan hos Wincentgarner. Mamma ska byta ut den stickning hon fick av mig i julklapp. Sticka med mönster på engelska är tydligen inte hennes grej. Själv ska jag köpa knappar till min tröja, som äntligen är färdig.

Nu är det dags att hugga in på frukosten. Idag lyxar jag med en Bärry. På mitt förra jobb hade jag en kollega som åt 2 smörgåsar och en Bärry till lunch varje dag hon jobbade. Vilket iofs bara var 2 dagar i veckan, men ändå. Detta gjorde hon under alla de 10 år som jag jobbade där och skulle inte förvåna mig om hon fortfarande gör det. Jag kan förstå henne till viss del för Bärry är verkligen gott!

torsdag 22 januari 2009

Grönt är skönt


Jag har gått med i Ekolådan. Från och med nästa vecka kommer jag att få en låda med blandade grönsaker hemlevererad. Den innehåller 3 - 4 kilo grönt och allting är givetvis ekologiskt odlat. Ett smidigt sätt att få hem grönsakerna, men fram för allt så ser jag fram emot att få lite andra grönsaker än de jag vanligtvis köper.

tisdag 20 januari 2009

Historisk på mer än ett sätt

Jag har precis bevittnat något historiskt. Måste erkänna att jag även fällde en tår eller två. Fan, jag blir bara blödigare och blödigare med åren.

Barack H Obama har precis svurit presidenteden.

Han är inte bara USA's 44:e president, utan även den förste svarte presidenten.

måndag 19 januari 2009

Segt

Oh, idag är det segt! Här på jobbet är det nästan helt dött. Det råder febril aktivitet runt omkring mig, men just jag har inte mycket att göra idag. Ibland är det bara så. Man får ta vara på de tillfällena oxå. En stor nackdel med att ha lite att göra är att dagen blir så otroligt lång. Känns som en evighet och klockan är bara 14.05. Nästan 3 timmar kvar till det är dags för spinning. Skulle varit rätt skönt om man kunde springa iväg och träna i en timme nu istället. Men den gubben tror jag inte går hem hos kollegorna.

I ELLE har jag hittat en ny favorit - Nina Hemmingsson. Ninna Hemmingsson, född 1971, är en svensk serieskapare. Hon tecknar i huvudsak kortare serier, ofta enrutingar, med en ofta samhällskritisk udd. Kommer nog absolut hamna på någon vägg där hemma i en passande ram.

torsdag 15 januari 2009

Medelålders?

Igår fick jag det jag tycker är ett litet, pyttelitet, tecken på att man inte är purung längre...... En inbjudan till ett Tupperwareparty. Ska iofs bli kul och jag har ju verkligen bett om att få vara med på ett själv så det kom inte som en hel överraskning. Irre, som håller i eventet, var noga med att påpeka att det skulle vara andra deltagare med som också tillhör den yngre skaran. Kändes rätt skönt att höra att man tillhör den yngre skaran.

En fundering, när är man egentligen medelålders??

Jag vet redan nu en sak som jag ska köpa, denna ostkupa.

Vi har sådan på landet och mamma & pappa har hemma hos sig. Den är superbra!

Idag har träningsvärken börjat komma smygande. Detta gör väl att man känner sig ytterligare lite äldre än vanligt. Tupperwareparty och träningsvärk i en härlig kombination! Var är min värld på väg?!!

onsdag 14 januari 2009

Längtar bort

Sitter här på jobbet och längtar mig bort. Det är hela 46 dagar kvar tills det bär av till Serre Chevalier för skidåkning. Ska bli sjukt kul!
Har faktiskt hittat en hjälm som jag gärna vill ha. Visst är den snygg! Nu ska jag bara hitta en affär där den säljs. Någon som vet var jag kan hitta den?

Andra resor jag gärna hinner med i år är en tripp till Japan för att hälsa på familjen Binz. Som läget ser ut nu så verkar det som att september ligger bäst till. Hoppas det kan passa in i allas schema. Min förra resa till Japan var verkligen en upplevelse. Klart coolaste land jag varit i!! Måste passa på att åka dit många gånger igen innan de hinner flytta därifrån. Fick vara med om så mycket som man aldrig kommer i närheten av när man bara är vanlig turist i ett land. Klart ett minne för livet.


Sedan har jag börjat längta till New York oxå. Efter det att jag var där så var jag först lite besviken. Hade nog lite för höga förväntningar, men nu börjar det suga i NY-tarmen igen. Måste åka tillbaka och inse att the Big Apple är en av världens coolaste städer!


Just nu får jag dock nöja mig med en "resa" till Sats Odenplan, det börjar bli hög tid för yogan. Namasté!

tisdag 13 januari 2009

Tappat helt

Hjälp! Det som började så bra har nu bara raserat.... Det är så klart mina morgonpromenader jag syftar på... den eviga följetongen i mitt liv. I söndags så hittade jag ett månadskort på marken - tackar! Det gäller tom 5 februari och har fått mig att nu två dagar i rad åka buss till jobbet. Inte bra! Kortet är som ringen i Sagan om Ringen. Det bara trollbinder mig och lurar mig att gå på bussen. Sedan har jag inte heller någon motivation att komma iväg till gymmet. Bokar in mig på klasser den ena dagen för att sedan gå in och avboka dem dagen efter. Försöker locka med mig Susann, men det funkar inte så bra. Får se vad hon säger om yoga imorgon på lunchen. Snart får jag nog kalla in PT-Tessan. Hon brukar vara hårdare än hårdast när det gäller detta. Finns få människor som kan ge mig så dåligt samvete över saker som hon. Det är bra i vissa lägen!
Susann svarade positivt på min fråga om yogan. Så nu är vi inbokade kl. 12 imorgon och det finns inga ursäkter för att dra sig ur.

lördag 10 januari 2009

Bye bye, see you all next year!

Ooops, det har nästan hunnit bli eftermiddag, nja, sen lunch i alla fall. Har verkligen inte gjort många knop idag, men ibland måste man få unna sig sådana dagar oxå. Det jag gjort idag är att packa ihop julen. Nu återser jag inte mina tomtar och lucior förrän om ett år - snyft! Får nog dränka denna sorg med den sista skvätten glögg jag har kvar....



En annan sak jag ägnat mig åt idag är att försöka få in en ljudbok i min mobiltelefon. Jag får det helt enkelt inte att fungera, fattar inte vad jag gör för fel! Sedan ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte gjort så stora ansträningar för att ta reda på hur jag ska fixa problemet. Jag HATAR verkligen instruktionsböcker! I vissa lägen har jag tålamod utan dess like, men i dessa situationer finns det inte alls. Som tur är har jag en far som tycker att dessa är roliga. Ja, jag vet att det låter konstigt - men jag tror faktiskt att han tycker det! Ska försöka engagera honom i detta, så får han känna sig lite extra duktig oxå.

Nu ska jag nog ge mig ut på en promis innan det blir mörkt ute. Så här såg det ut härom dagen på min runda. Det är fin, fint här i skärgården!



Bye bye, see you all next year!
Ooops, it’s almost afternoon, well at least late lunch. I’ve done absolutely nothing today, you’re allowed to have those days some time. Something I’ve done is to say goodbye to all my Santa buddies. They’re off to the attic and won’t be back down for a whole year. So sad….. I have to drown my sorrows with the mulled wine I got left.I’ve also tried to get an audio book into my Walkman-phone but without any luck. Don’t know what I’m doing wrong! I think I have to involve my father because I really HATE to read books of instructions and he seems to like it. Well, now I’m off, going out for a walk before the sun sets. Look at the pictures from my last walk the other day. Isn’t it nice out here in the archipelago?!!

fredag 9 januari 2009

Bilder från förr

Detta var lite kul! Gå in här och ge dina bilder en old touch.
http://labs.wanokoto.jp/olds



Pictures from the past.
This was fun! http://labs.wanokoto.jp/olds Give your new pictures an old look.

Vilka modeller!

Kan man få snyggare reklampelare till sina alster?? Tror inte det!



What goodlooking models!
Can I get better models to wear my things!?! Don't think so!

torsdag 8 januari 2009

Vardag igen.

Så då var alla helger över och det är åter till den vanliga vardagen igen med heldagar på kontoret. Detta betyder givetvis att jag promenixar till och från jobbet varje dag igen. Känns lite märkligt nu när vi går hem att det är mörkt ute. Man har liksom vant sig med att det är ljust ute så arbetsdagen är över. Det har varit väldigt lyxigt med många halv- och hellediga dagar. Jag tror till och med att jag är riktigt utvilad, vaknar liksom väldigt tidigt på morgonen och är inte sjukt trött och på kvällarna när jag ska gå och lägga mig är jag inte riktigt trött. Hmmm, detta är en märklig känsla. Bara hoppas att den håller i sig, i alla fall detta med att vara pigg på morgonen. Ska det blir så att år 2009 är det året som jag äntligen kommer igång med morgonpromenaderna och lämnar morgontrötta Helen bakom mig!?? Hoppas, hoppas, hoppas!

I tisdags när Jenny & Co var runt på visningar blev de interjuvade av SvD. Janne var väl den som stod för snacket och han och Sacke blev fotade. Men vilka var det som hamnade i tidningen....



Hamnar denna bild på väggen i Halmstad mån tro?? Känner vi Kotten rätt så är nog risken rätt stor.

tisdag 6 januari 2009

Nya mönster

Igår fick jag äntligen mina mönsterböcker från USA. Spännande! Betyder kanske att jag kommer att fastna i soffan resten av dagen.....


Det var ett tag sedan som jag gjorde något till mig själv så nu ska jag slå på stortrumman och göra följande -

Jag ska nog börja med väskan, fråga mig inte varför men jag tycker bara att den är så snygg! Turtleneck:en är lite rolig och kanske effektiv mot kylan på kontoret - hoppas jag! Till de nya projekten kan jag använda mig av en del garn som jag fick av min supersnälla faster Åsa. Åsa hade en gång i tiden en garnbutik och har en hel del garner över från den tiden. Se bara hur mycket jag fick av henne för några veckor sedan. 1000 tack Åsa!




Inser nu att dessa får vänta till ikväll eftersom ska jag sticka iväg och träffa Jenny & Co. De är på lägenhetsjakt i Vasastan så vi ska mötas upp för lunch på Levinsky's. Vi hörs! Tja!

New patterns.
Yesterday I got my pattern books from USA. So exciting! Will this mean that I’ll end up in my couch all day long??It’s been awhile since I’ve done something to myself so now I’m going to make these two things. I’ll start with the bag. Don’t ask me why but I think it’s so nice! And the turtleneck is fun and hopefully it will help against the cold at the office. To the two new projects I’m going to use some of the yarns I got from my aunt Åsa. In the past she owned a yarn shop and she’s got a lot of yarns over from these days. Lot how many I got from her a few weeks ago. Thank you so much Åsa!!Just realized this have to wait. I’m off to see Jenny & Co. They’re in town looking at apartments and we’re going to meet up for lunch at Levinsky’s. Se you later! Bye!

måndag 5 januari 2009

Brr, det är kallt!

Kyla inomhus verkar förfölja mig just nu. Här på jobbet är det skitkallt! Jag sitter tom med vantar på mig..... Jag har dessutom påbörjat en barrikad av vinlådor i fönstret. Kommer väl sluta med att jag inte ser ut.
En kopp varm choklad med vispgrädde och en kanelbulle skulle inte sitta fel just nu.