tisdag 31 mars 2009

Tygpåse

Idag har jag invigt min nya tygpåse. Mönstret är från boken jag skrev om igår. Detta ska bli min nya grej att förse alla jag känner med fina tygpåsar. Som Lotta Jansdotter skriver i sin bok - "Man kan väl adrig ha för många tygpåsar!" Fredrik Larsson ska bli så glad att se att jag numera kommer börja packa i påsar av tyg och inte de härliga plastpåsarna som jag fått så mycket skit för genom åren.....

måndag 30 mars 2009

Pyssel

Det har varit en extremt lugn helg. Jag har varit helt osocial och bara varit hemma och pysslat. Faktiskt riktigt skönt! Ibland behöver man lite alone time. Det har givetvis stickats och virkats, men jag har oxå börjat sy en del. Förra vecka så köpte jag den här boken och i den finns massor med roliga saker!

Den är skriven av Lotta Jansdotter. http://jansdotter.com/ Lotta gick en klass över mig i skolan. När jag var och hälsade på Millan i Japan så berättade hon att Lotta var superpopulär där. Hon hade en del böcker som Lotta givit ut. Coolt när folk från Våbban slår igenom ute i den stora världen!

Lite social var jag i söndags, träffade föräldrarna. Mamma fixade äntligen mitt hår. Vi bangade dock ur när det gäller hårfärgen. Så nu är den precis som vanligt. Jag kompenserade dock detta med att klippa av ca 10 cm där bak. Jag har dock inte gett upp helt när det gäller ny hårfärg, men vi suger lite till på den karamellen innan vi slår till.

torsdag 26 mars 2009

Träskor

Sakta men säker så börjar high-heeled -säsongen närma sig. Dessa står fortfarande väldigt högt på önskelistan. Det är Åsa Westlund There Goes The Neighbourhood som står för designen. http://www.asawestlund.com/

Sedan så går jag och suktar efter dessa oxå. Ett par i orange skulle sitta som en smäck på mina fossingar. Dessa raringar finns bland annat att köpa här
http://www.swedishhasbeens.com/slip-in-super-high-p-5.html

onsdag 25 mars 2009

Bra dag

Igår var en glädjens dag! Millan fick klartecken att åka hem till Japan igen. Skiten är borta ur hennes kropp och den är INTE välkommen tillbaka! Vi var och lunchade på Didi Café, http://www.didicafe.se/. Mycket bra ställe, men jag måste nog ta en paus därifrån nu har blivit lite väl ofta på sista tiden. Millan fick till slut sin poncho. Den blev bra tycker jag. Inte alls dumt med det blåa inslaget och så har vi inte exakt likadana...

Nu har jag precis varit och lunchat med Jenny och Tessan nere på stan. Det är som att komma till en helt ny värld... vore kul om vi skaffar kontor lite mer centralt när vi flyttar - hoppas! De fick givetvis varsinn mössa. Tessans mössa var en av de första jag gjorde, hade då inte riktigt fått in klämmen på storlekarna. Den kanske blev en aningens hög, men va' fan hon får dra ner den lite extra. Tur att allt klär en skönhet!

tisdag 24 mars 2009

Tänd ett ljus....

.... och släck alla lampor nu på lördag mellan kl. 20.30 - 21.30. På Världsnaturfondens, WWFs initiativ kommer då miljoner människor över hela världen att släcka lamporna för klimatets skull. Syftet är att påminna världens ledare att fatta bra och modiga beslut för miljön ur ett globalt perspektiv. Det kan till exempel ske genom att minska utsläppen och energiförbrukningen.

måndag 23 mars 2009

Vad hände...


... med våren? Så här såg det ut imorse när jag gick till jobbet..... SUCK, ska det aldrig sluta snöa?? Nu vill jag faktiskt ta fram min cykel och börja cykla till jobbet!
Har precis köpt flygbiljett till Kiruna. Nu äntligen har jag gjort slag i saken och ska upp och hälsa på familjen Öhman/Ågren! Det bär av lagom till Valborg. Förhoppningsvis så blir det skidåkning där uppe. Lite dubbla budskap detta - först önksar man sig vår och sedan ser man fram emot skidåkning. Tydligen så tycker jag att det är helt ok om det blir vår här nere i huvudstaden, men där uppe i norr kan det fortsätta snöa.

fredag 20 mars 2009

Många järn i elden

Jag brukar vara duktig på att avsluta en sak innan jag påbörjar en annan, men detta gäller inte alls med alla mina stick- & virkprojekt. Just nu har jag väl 5 olika saker på gång.

Nr 1. Millans poncho, som måste bli klar i helgen så hon får med sig den när hon åker hem till Japan i nästa vecka.
Nr 2. Min väst som ska få sig ett par ärmar och bli en kofta.
Nr 3. Anna hade en massa nystan som skulle bli en filt till Elias, men hon kom liksom ingen vart. Så jag erbjöd mig att göra den åt henne. Under tiden hann Elias få en liknande filt av någon släkting, kommer inte ihåg vem det var... Så nu ska det istället bli en överrasking till Anna.
Nr 4. En kofta till mig själv av alla rester som blev över från en tröja jag gjorde tidigare i år.

Nr 5. Sedan har jag alltid ett par mössor på gång....
Nr 6. En filt av "moderna" mormorsrutor av diverse restgarner i bomull.

Puh, blev nästa matt av att bara lägga in detta..... Bäst jag slutar skriva och sätter igång och stickar! Imorgon bär det av till Djurö. Vi ska ha tjejeftermiddag/kväll och bara ta hand om varandra innan alla far iväg på sitt håll igen.

Trevlig helg!

torsdag 19 mars 2009

Caution!

Igår var jag, Susann, Millan & Andréas på Orionteatern och såg Bounce. Det var hur bra som helst! Får du tag i biljett så rekommenderar jag dig verkligen att gå. Jag skulle till och med kunna tänka mig att gå en gång till om du vill ha sällskap - allt för att se min nya idol Filmon "Fille" Michael!! Vilken babe!


Caution! Bounce nya föreställning på Orionteatern, bjuder publiken på en visuell resa i 3D-format. Caution! Utspelar sig runt om, ovanför och mitt bland publiken, och som titeln säger: var beredd på allt från vatten, djur och blod till förstås, svettig dans. Om detta avskräcker dig - så kom! Det här är en föreställning som handlar om rädsla och att övervinna den. Caution! Du kanske inte är beredd på det som väntar dig om du knackar hål på ytan.

onsdag 18 mars 2009

Phat Knits

Passande möbler och mattor till en garntokig madame som jag.


PHAT KNITS is a series of giant threads used to create, knitted or not, interior products. http://baukeknottnerus.nl/#index

Virkskola

I måndags så hade vi en liten virkskola hemma hos mig. Det gick riktigt bra! Till en början blev jag lite orolig, men det gick vägen till slut. Oron började infinna sig då vi kl. 22 endast hade hunnit till varv 3. Men efter en del om och men så lossnade det till slut för tjejerna.


Igår kom detta roliga mail från Anna:
"Här åker man puder, bestiger oändliga trappor och tackar inte nej till en promenad i uppförsbacke i pjäxor med 15 kg tunga skidor på ryggen och så får man träningsvärk av att virka!!!! Har hela morgonen haft en lätt avdomnad känsla i min högra underarn………………….. OCH efter lite undersökning har jag upptäckt att jag har träningsvärk!!!! HERREGUD!"

Lite senare på kvällen (kl. 22.48) kom detta SMS:
"Tjoho! Jag lyckades byta färg!"

Även Erica kom med en update:
"Tack för igår!!! Mycket trevligt!!Fick ihop två varv till igår kväll och gick faktiskt mycket enklare, kan kanske bero på att koncentrationsnivån höjdes snäppet när man kom hem till en tom lgh..."

Och till slut kom även en från Maud:
"Ha ha instämmer, tack för en härlig kväll! och du visade på ett fantastiskt tålamod! förstår att du virkade på en stund till i lite lugnare miljö!!!
jag virkade också på ett varv till när jag kom hem, men sedan fick jag kramp i tummen - är det något som tränas bort .. känns lite jobbigt att bli begränsad så här i början :-)"

tisdag 17 mars 2009

Blast from the past

På semestern spelade vi UNO. Det var verkligen inte igår.... Helt klart ett underskattat kortspel som man glömt bort.

UNO, ett kommersiellt kortspel som spelas med en särskild UNO-kortlek. UNO uppfanns av Merle Robbins och var väldigt populärt på 1980-talet och 1990-talet. Själva spelet liknar Vändåtta m.fl. traditionella kortspel.
UNO har fått sitt namn av italienskans ord för ett - uno, som ska sägas när man har ett kort kvar.


måndag 16 mars 2009

Tvära kast

Tillbaka på jobbet igen efter en helg på landet. Vi har varit skogshuggare för hela slanten. 4 stora härliga träd fick sätta livet till. Allt för att det ska bli mer kvällssol på verandan, hoppas vi i alla fall.....


Ikväll vankas det först spinning mellan kl. 17-18. Susann har lovat att följa med denna gång, blir spinningdebut för henne. Hoppas hon inte blir avskräckt och vill fortsätta gå! Alltid roligare att gå med sällskap.
Sedan kommer Anna, Erica & Maud över för virkskola. De blev så glada för sina mössor som de fick och nu vill de lära sig att göra egna. Får se hur det går. Tvivlar inte på att de inte klarar av det utan jag tvivlar mer på min förmåga att lära ut. Just i dessa lägen har jag inte det bästa tålamodet.....

fredag 13 mars 2009

Face & feets

Igår var vi på SPA-kväll. Rebecca hade bokat in oss på pedikyr alternativt ansiktsbehandling på PRIVATSKOLAN För hudvård och SPA, http://www.privatskolan-fhk.se/. Man är helt enkelt för dålig på att unna sig sådana här små treatments. Jag har lovat mig själv att bli bättre på detta, minst 1 gång i månaden får det bli framöver.
Här ligger Rebecca, Tessan & Jessica på rad. De såg ut att ha det riktigt mysigt! Ansiktsbehandling får det bli för mig nästa gång jag går.
Fotgänget, jag, Jenny & Ellen, kanske inte hade det lika cosy, men våra fötter tackar ödmjukast för behandlingen. Jag var lite mer vågad i mitt val av lack än de andra två. Tänkte om man slår till på knallrött så kanske våren kommer lite fortare.
Nagellacket fick man på köpet, det tycker jag var flott. Kom dessutom hem med någon form av spray som skulle filas in i fötterna och göra dem mjukare. Allt för att få fina vårfötter till högklackatsäsongen börjar.

torsdag 12 mars 2009

Lunchlådor

Det var en mycket trevlig kväll igår! Och jag tror att lasagne gick hem - trots avsaknaden av peppar. Fast jag blir lite misstänksam då det faktiskt blev så mycket över att det räcker till 6 matlådor.....



Jag tar med mig resterna till landet i helgen så får vi se vad föräldrarna säger. De brukar ju inte backa för att vara ärliga. Vi ska fälla träd där ute så då kan det vara bra att vi får oss en rejäl lunch.

Blind date

Om ca tre veckor fyller jag år, 5 april. I år har jag önskat mig blind dates i present. Känner till en kille som var en "blind date-present" till en tjej och de två är nu ett par och har två barn. Tycker att det är en strålande idé! Snacka om att önska sig upplevelser. Får se om det blir några presenter, vet att det åtminstone är en på gång..... Spännande!

Fick detta mail av min kollega Peter idag:
Hoppas dina kompisar fixar någon av dessa som din blind date:
De är rikast i världen
1. Bill Gates, 40 miljarder dollar. Microsoft, USA.

2. Warren Buffet, 37 miljarder dollar. Berkshire Hathaway, USA.
3. Carlos Slim med familj, 35 miljarder dollar. Telekom, Mexiko.
4. Lawrence Ellison, 22,5 miljarder dollar. Oracle, USA.
5. Ingvar Kamprad med familj, 22 miljarder dollar. Ikea, Sverige.
6. Karl Albrecht, 21,5 miljarder dollar. Aldi (daglig varor), Tyskland.
7. Mukesh Ambani, 19,5 miljarder dollar. Petrokemi, Indien.
8. Lakshmi Mittal, 19,3 miljarder dollar. Stål, Indien.
9. Theo Albrecht, 18,8 miljarder dollar. Aldi, Trader Joe's, Tyskland.
10. Amancio Ortega, 18,3 miljarder dollar. Zara, Spanien.
11. Jim Walton, 17,8 miljarder dollar. Wal-Mart, USA.
12. Alice Walton, 17,6 miljarder dollar. Wal-Mart, USA.
13. Christy Walton med familj, 17,6 miljarder dollar. Wal-Mart, USA.
14. S. Robson Walton, 17,6 miljarder dollar. Wal-Mart, USA.
15. Bernard Arnault, 16,5 miljarder dollar. LVMH (lyxvaror), France.
16. Li Ka-shing, 16,2 miljarder dollar. Blandat, Honkong.
17. Michael Bloomberg, 16 miljarder dollar. Bloomberg, USA.
18. Stefan Persson, 14,5 miljarder dollar. H&M, Sverige.
19. Charles Koch, 14 miljarder dollar. Tillverkning, energi, USA.
20. David Koch, 14 miljarder dollar. Tillverkning, energi, USA.

onsdag 11 mars 2009

Skor

Jag vet att jag har lovat mig själv att jag ska använda mer högklackat i år, men dessa kan jag nog inte låta bli att köpa. Förstå hur glad man skulle vara av att ha dessa små härligheter på fossingarna. Måste dra till Sneakernstuff så snart jag bara hinner....

Ingen peppar

Ikväll blir det en liten middag chez moi för 5. Millan, Sara, Suann och Andréas kommer över på lasagne. Igår gjorde jag i ordning maten och för första gången gjordes en lasagne utan peppar. Millan har ännu inte provat på att äta peppar så jag vill inte ta någon onödig risk att det bränner till i hennes hals.... Jag har inte provsmakat den ännu och är faktiskt lite nervös över hur det kommer smaka. Ja, ja, det är väl bara att krydda på efteråt.

Idag på lunchen är det åter dags för yoga. Ska bli skönt att få sträcka ut kroppen! Den fick ju sig en genomkörare förra veckan som hette duga så nu kan det nog vara bra med lite extra stretch.

tisdag 10 mars 2009

Snö, snö och mera snö....

Vad i hela fridens namn hände med våren??! Idag har det verkligen snöat nonstop hela dagen.... heltokigt! Här satt vi i lördags och längtade efter våren. Ser ut som vi får vänta ett tag till. Mamma sa att så här kommer det nog vara hela Mars, för Mars är en riktig skitmånad....

måndag 9 mars 2009

Tillbaka till vardagen

Tillbaka på jobbet igen .... varför kan man inte ha semester jämt!?! Visst var det skönt att komma hem igen, men jag längtar redan tillbaka. Kanske inte direkt till Serre Chevalier, men till Frankrike. Jag älskar Frankrike! Skulle absolut kunna tänka mig att flytta dit. Kommer nog aldrig att hända, men man ska aldrig säga aldrig.

Kort sammanfattning av Serre Chevalier lyder som följer
  • Väldigt mycket bra skidåkning, både i pist och off-pist.
  • Hotellet charmigt och bra. Kanske lite väl lyhört och lite ojämn temperatur på rummet, men man överlever. Maten var supergod! All cred till kockarna!
  • Byn var så där. Inte så många roliga affärer. Man blir helt enkelt väldigt bortskämd med detta i Val d'Isere och Chamonix.
  • Utelivet - nästan en katastrof! Men vi var å andra sidan så trötta efter all skidåkning att man inte orkade dra igång partytåget. Men nästa resa går absolut till ett mer "partysäkert" ställe, onödigt att chansa.

Det absolut bästa med Serre Chevalier var i alla fall mina fantastiska resekamrater! 1000 tack för en strålande semester!

lördag 7 mars 2009

Lördag


Vi avslutar semestern med konsert på Berns.
Erik skulle nog vara stolt över 40-åringarna.

fredag 6 mars 2009

Fredag


Tack & farväl Serre Che! Vi har haft en härlig vecka! Ser fram emot avfärd 06.20.... God natt!

torsdag 5 mars 2009

Torsdag


Anna, Erik & Pontus har mest hängt i skogen idag. Vi andra lurades dit en sväng, men puckelpisten blev en befrielse. Idag var det minst 60cm nysnö överallt, sjukt jobbigt men otroligt kul! Och imorgon ska det bli mer snö - galet!

onsdag 4 mars 2009

Onsdag

Mina skidor är toppen! Anna, vår skidlärare, drillar oss hårt i carving. Det är otroligt lärorikt, vi lär oss massor. Idag vräker snön ner, massa puder!

tisdag 3 mars 2009

Tisdag


Dag 3 och dagen har varit super! Kanske lite sega efter gårdagens partaj! Behöver väl inte säga att vi var pubrundans behållning?! La Grotte vilket hak...

måndag 2 mars 2009

Måndag


Efter sol o sjukt mycket åkning är vi värda afterski o kvällens pubrunda. Livet på en pinne!

söndag 1 mars 2009

Söndag


Första dagen, hjälmen på. Snö och lätt dimma, var är solen?