måndag 31 augusti 2009

Sylt


Jag har gjort lingonsylt för första gången i mitt liv. Busenkelt!

lördag 29 augusti 2009

OutLet-lördag


Idag har jag i sällskap med Tessan besökt div out lets. 100 kr kostade dessa raringar som kommer lysa upp livet en regnig dag. Bra pris och snygga = bra kombination!

fredag 28 augusti 2009

Blondes have more fun??

Igår var nog den längsta dagen EVER! Den var så seg och långtråkig så jag höll på att gå upp i atomer. När jag blir så där uttråkad börjar jag alltid fundera på att klippa av mig allt hår. Och har jag väl börjat fundera så brukar det vara svårt att backa..... Tur att jag inte är uttråkad så ofta och tur att jag har hår som växer som ogräs. Igår vände jag mig dock till min kära väninna Therese för att få hennes råd. Tyckte hon att jag skulle klippa en kort page?!

Hennes svar var väldigt tydligt -
NEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!
Inte klippa! Tänker mer Carolina Gynning tycker jag, kanske inte svart men brunt med lite kaffelatte-slingor?
INTE KLIPPA!!!

Denna gång följer jag Tessans råd. Nu har jag bokat tid för färgning på Hårgänget nu på tisdag - aahhhhhh gick väldigt fort att få en tid! Jag trodde jag skulle behöva vänta en månad eller så.... Vill ha färgen lite som den här donnan

onsdag 26 augusti 2009

Lisbeth är tillbaka!

Jag är nog inte SF's bästa kund. Blir nästan aldrig av att jag går på bio. Därför har jag inte lyckats se "Män som hatar kvinnor" ännu. Eller rättare sagt fram tills igår - då jag slog till och köpte den på DVD. När jag läst klart Millenium-serien 2007 var det en tuff tid att anpassa sig till ett liv utan Kalle-jävla-Blomkvist och Lisbeth Salander. Men så igår var lyckan tillbaka när dessa människor återigen gjort entre i mitt liv.

tisdag 25 augusti 2009

I'm alive!

Fem personer till sjukhus efter brand
"Fem personer fick föras till sjukhus med lindriga rök- och brännskador efter en lägenhetsbrand på Essingebrogatan 6 på Lilla Essingen i Stockholm natten till tisdagen.
Larmet om branden nådde SOS Alarm kvart i tre. Elden kunde begränsas till lägenheten där den startade, men rökutvecklingen gjorde att flera grannlägenheter fick utrymmas och flera personer behandlades på plats med syrgas, enligt Räddningstjänsten. Totalt har nio personer evakuerats. Orsaken till branden är ännu inte klarlagd."


Det händer grejer på Lilla E.... tack och lov var det inte hemma hos mig! Känns lite taskigt att säga så, men är bara ärlig...

måndag 24 augusti 2009

Smaskens

Det blev galet mycket kräftor! Så här många har vi aldrig fått.... SUPERSKOJ! Jag fick med mig en hel del hem oxå. De som inte åkte in i frysen smaskade jag upp igår.
Jag älskar kräftor!

lördag 22 augusti 2009

Nu kör vi!



Bete


Uppladdningen har börjat. Betet ligger på upptining.

fredag 21 augusti 2009

Edamame

Jag är som besatt i dessa sojabönor! Första gången jag kom i kontakt med dem var i Japan hemma hos familjen Binz. Det är nu två år sedan och sedan dess är jag fast. Tidigare köpte jag dessa i Asienaffären på Fleminggatan, men i deras frys stinker allt vitlök, trots att allt inte innehåller det - dags för en avfrostning kanske...., så jag blev strålande glad över att hitta dem i frysdisken på ICA! Bäst att passa på och frossa för nästa vecka ska jag prova mig på Naturdietdrinkar...

torsdag 20 augusti 2009

onsdag 19 augusti 2009

Semlan


Dagens lunchdate var min nyaste kompis. Hela 19 dagar gammal har denna lilla juvel blivit. Hennes mor var oxå med. Tack för lunchen!

tisdag 18 augusti 2009

Flytväst

Till helgen vankas det kräftfiske. Oh, hoppas vi får massor! Till detta är jag nu på jakt efter en ny flytväst. Jag lämnade kvar min gamla på Åland då det visade sig att den endast räckte upp till 40 kg. Kändes som att den gränsen är passerad för ett bra tag sedan.... Har kollat runt och tänker nog slå till på en sådan här -


Nu gäller det bara att bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Tror nog att den orangea toppar listan so far.
1. Orange 2. Blå 3. Röd
Vi får se på lördag vilken färg det blir.

måndag 17 augusti 2009

Rosa + Thomas = SANT

Så i lördags var det då äntligen dags för bröllop! Nu är min stillige kusin gift med sin Rosa. Stort tack för en härlig dag & kväll!

fredag 14 augusti 2009

Vinröda


Guld fanns inte som ett alternativ... lite trist. Så de blev vinröda. Kommer skära sig fint med de orangea skorna!

torsdag 13 augusti 2009

Dagens färg


Guld verkar vara min favoritfärg just nu. Kom över lite billiga nystan på rea i just denna färg.

onsdag 12 augusti 2009

Före

Jag har aldrig varit så tjejtjejig, till min mammas stora förtret. Så det här med manikyr har aldrig riktigt varit min grej. Jag är helt handikappad när det gäller att måla & fila med vänster hand så imorgon ska proffsen få ta hand om det hela. Man vill ju vara fin till lördagens bröllop. Jag funderar på en guldaktig färg. Får se vad de har att välja mellan.

tisdag 11 augusti 2009

Japan

Nu har jag äntligen köpt flygbiljett till Japan! I februari bär det av. Ska bli så kul!

lördag 8 augusti 2009

På en klippa i Båven...


... serverades det svenska kräftor som förrätt på lunchen. Smaskigt!

fredag 7 augusti 2009

Äntligen fredag!

Förra veckans fredag firades med toast Skagen, Smögen räkor och rosé. Idag blir det nog inte lika smaskigt, men jag styr mot Forssa ikväll. Sola & bada & dricka Piña Colada står på schemat denna helg. Ska bli så skönt! Hela denna vecka har det varit sol och värme så nu vore det väl attans om det inte höll i sig.... Jag har endast badat en gång på min semester så jag kan verkligen behöva lite bad.



onsdag 5 augusti 2009

Ny doft

Jag har skaffat mig en ny parfym. Jag tyckte den doftade gott, inte visste jag allt detta -

PRODUCT DETAILS

"I love how I feel in pink."-Gwyneth Paltrow

The tender fragrance to live in all year long.It sweeps over the senses, gentle as the ocean at dawn in waves of sea-kissed Apple Blossoms, Waterfruits, Sweet Peas and Camellias blushed with Honeysuckle and Sandalwood.
You'll love how you feel in Pure White Linen Pink Coral.
Fragrance Type: Soft Floral
Top Notes
*Apple Blossom
*Clear Aldehydes
*Waterfruits
*Pink Peppercorns
*Chinese Berry Mist
Middle Notes
*Jasmine
*Pink Peony Camellia Flower
*Cherry Blossom
*Sweet Pea
*Honeysuckle
Base Notes
*Vanilla
*Heliotrope
*Sandalwood

tisdag 4 augusti 2009

Går det i arv

Kanske har jag fått min "fixa & dona"-gen från min käre far? Han har under hela sin semester byggt om altanen på landet. Detta har även inneburit en del arbete för mamma och mig, men vi vill inte på något sätt ta äran från honom. Se så fint det blev -

Har man inte jobb så....

Undra hur många gånger jag har målat om hemma?? Det har blivit så många gånger att jag slutat räkna och nu är det tydligen dags igen.... Mitt bruna sovhörn skall nu förvandlas till ett grått sådant. Började leka med denna idé innan semestern och som jag lärt mig efter alla år - har jag väl börjat fundera på något så blir det så förr eller senare. Så i söndags var det lika bra att sätta igång. Igår kväll så blev det en omgång grundfärg och ikväll så är det dags för den grå. Undra om jag varit lite feg och tagit en för ljus variant.... Färgen heter betong och låter inte allt för happy, men den blir nog fin. Längtar redan hem så jag kan börja måla!

måndag 3 augusti 2009

Porrpjuck

Nästa lördag är det fest! Min kusin Thomas skall gifta sig med sin Rosa. Detta är en dag man mer än gärna slår klackarna i taket och jag tänkte göra det i något av dessa par.

Alt. 1 blir det om det är en strålande, varm sommardag.


Alt. 2 blir det om det av någon anledning skulle vara lite kallt och mulet.

Tillbaka i vardagen

Så var semestern slut för denna gång och jag sitter här vid mitt skrivbord på jobbet igen. Känns väl så där om jag ska vara ärlig. Hade gärna varit ledig lite till. Det har varit tre härlig veckor i sommar-Sverige!