torsdag 26 november 2009

Go east

Imorgon dra vi till Finland. Det är dags för årets julfest. Värdar i år är Team Finland.
Ser med spänning fram emot vad de kan tänkas ha hittat på. Denna mening i inbjudan ger oss mest grått hår just nu "16:00 Indoor activities (casual, comfortable clothing, no shoes)" Många vilda gissningar har vädrats, just nu tror jag mest på yoga, fast jag förstår inte för mitt liv varför.... Som sagt vi får se imorgon vad som händer.

onsdag 25 november 2009

Värmeljus

Filippa, 7 år, bor i min port. De har någon tävling i skolan där de ska samla in så många ljuskoppar som möjligt. Givetvis drar jag mitt strå till stacken och tänder på för glatta livet! Blir nog ett glädjetjut när hon ser att hennes påse är full idag.

tisdag 24 november 2009

Honey Pomelo

Denna gigantiska frukt införskaffades på lunchen, tyvärr framgår det inte på bilden hur stor den är.... Som en handboll ungefär. Ser ut som en jätte grapefrukt, men kommer inte i närheten av den smaskiga fruktens goda smak! Nästa gång du passerar denna frukt i affären är mitt enda råd fortsätt gå. Med andra ord ingen höjdare!

fredag 20 november 2009

Hoppsan!

Denna morgon började inte som alla andra brukar göra. Jag sitter i lugn och ro och läser min SvD på bussen på väg till jobbet. Det slår sig ner någon brevid mig och sedan tar det ca 30 sekunder så har jag denna persons caffe latte på mitt ben. Tack och lov var kaffet pissljummet och jag hade inte vita byxor så det var bara att gilla läget. Hon gjorde det inte med flit och det tjänar inget till att bli förbannad. Lite action på bussen en helt vanlig fredagsmorgon.

torsdag 19 november 2009

En helt vanlig torsdag


Tredje torsdagen i November är det fest! Då släpps årets Beaujolais Nouveau. Den ska vi testa ikväll till maten.

onsdag 18 november 2009

Signalorange

Idag när jag kom till jobbet hängde denna halsduk på min stol. Jag har fått en jättefin och jätteorange "reflexhalsduk". Jag är mycket glad över denna! Jag kommer absolut sticka ut i mörkret när jag går hem om kvällarna. 1000 tack Michael!

tisdag 17 november 2009

Waxad & klar

Igår fick jag frågan om jag skulle vaccinera mig mot svininfluensan. Mitt svar lutade nog mer åt nej än ja. Och sedan helt plötsligt så sitter jag här nu ca 24 timmar senare och har fått en spruta i armen. Som jag sa igår så hade jag inte för avsikt att ställa mig i långa köer för att få sprutan, utan gick det snabbt och smidigt så skulle jag ta den. Det kan man säga att det gjorde. Inom loppet av 1 timme hann jag ta mig från jobbet i Vasastan till vårdcentralen på Kungsholmen och tillbaka. Så nu har jag fått vaccin emot denna omtalade svinis. Allt frid och fröjd alltså!

måndag 16 november 2009

Pamplemousse

Pamplemousse är ett av mina favoritord på franska och det är dessutom en av mina favoritfrukter!
Livet skulle helt enkelt inte fungera utan en god grapefrukt! I min familj är detta inget som man tar med en klackspark och köper vilken som... Finns inte rätt sort så står man över och sedan kan vi älta och gnälla över att det inte finns rätt sort i affären. Så har nu fallet varit i ett antal veckor och morgonen har fått starta utan en grape. Men så igår när jag var och handlade så låg de där i all sin prakt - Indian River Grapefruit! Sweet!

fredag 13 november 2009

Ost, Cheese, Fromage

Finns det något bättre än ost! Svar nej! Jag älskar ost!
Finns egentligen bara två varianter som jag har svårt för - fetaost, efter att jag blivit matförgiftade en gång då jag åt en grekisk sallad på IKEA, och sedan har vi Chèvre, som faktiskt bara är uräcklig enligt mitt tycke. Jag kan för mitt liv inte förstå hur Chèvre chaud har blivit så populärt?!!?
Ost är som sagt gott och jag tycker att det är ännu godare när den är smält. Hur många pannor smält ost har man inte gjort i sina dagar.... En sak som jag dock alltid undrat över - varför tycker man att smält ost känns onyttigare än osmält?
Ikväll är det i alla fall dags för en härlig tradition - raclette hemma hos Susann & Conny. Tänk er en middag som har som huvudingrediens SMÄLT OST!
Kan inte bli bättre! Längtar redan.

torsdag 12 november 2009

Catharina

Heter tjejen som sakta men säkert börjar få bukt med min rygg. I love her! Hon knådar, drar, vrider och vänder på mig och jävlar vad ont det gör.... Redan efter två behandlingar så känner jag verkligen att det händer grejer. Några gånger till sedan är vi nog på banan igen - hoppas jag!



Här befinner sig Catharina om dagarna - www.nph.se

onsdag 11 november 2009

Me want!



Tomten, dessa önskar jag mig i julklapp!

Blått är flott

Idag testar vi att leva utan rosa här på bloggen. Det är lite vinter och kallt ute så jag kände att det kanske var dags att byta färg ett tag. Vi får se hur länge vi klarar oss utan världens finaste färg ROSA.....

Åre - fast mitt i Kungsan

Gårdagens afterski var en väldigt lyckad tillställning! Tack och bock. Ser redan fram emot nästa års evenemang.

tisdag 10 november 2009

Afterski

Ikväll är det dags för säsongens första afterski. Härligt att äntligen kicka igång skidsäsongen, trots att det är barmark.... Kvällens sällskap blir bland annat denna härliga donna -

Denna säsong får jag äran att bocka av ett helt nytt skidland på kartan. Jag ska nämligen iväg och åka skidor i Japan. Japp, i februari månad bär det av. Ska bli otroligt spännande att se vad de har att erbjuda. Kan tänka mig att allt är otroligt välordnat, liftar som aldrig stannar och pister som är tipp topp.

fredag 6 november 2009

Det funkar igen!

Jag är inte förtjust i alla dessa uppdateringar som kommer som förslag i datorn. Utan funkar allt som det ska så tycker jag att det är onödigt att uppdatera. Men i måndags föll jag offer och skulle uppdatera mitt internetmodem. Slutade givetvis med att allt blev fel och min uppkoppling slutade fungera. Idag har jag tagit med mig min dator till jobbet och låtit Hasse kolla på den. Klart som korvspad att Hasse fixade biffen! Han är nu min Internethjälte! 1000 tack för hjälpen Hasse!!

torsdag 5 november 2009

Det Goda Köket 2009

Imorgon dra Det Goda Köket igång ute på Stockholms Mässan i Älvsjö. Jag jobbar på lördag, ska bli lite kul. Var ett tag sedan man jobbade en mässa så det blir skoj att se lite folk. Ni kommer väl och hälsar på!?! Vi kommer, som vanligt, ha mässans coolaste monter! Du hittar oss på B:07:11

Det är som vanligt de extremt begåvade tjejerna från CoCo form som ligger bakom denna skapelse. De gör alla våra montrar och jag kan inte komma ihåg en enda som inte gett wow-känsla och väckt stor uppmärksamhet. Se mer av deras arbete på http://www.cocoform.se/

onsdag 4 november 2009

Morgonpasset

Idag är det jag som är morgonpasset! Var tvungen att fota detta som bevis, annars skulle nog ingen tro mig. Nu har 2 kollegor glidigt in här på kontoret och båda lika förvånade....

tisdag 3 november 2009

Gossig


Den är precis så mjuk som den såg ut. Jag kommer inte frysa i vinter!

måndag 2 november 2009

Bra ställe

Ifredags var jag på Story Hotel och åt middag i goda vänners lag. En härlig tjejkväll med en massa skitsnack runt det runda bordet. Mycket som sas som verkligen stannar hos damerna runt det runda bordet!! Jag kan verkligen rekommendera stället - bra service, god mat & mycket cool lokal!

Kladdkaka

Så var det måndag igen..... Usch, idag är jag inte på humör. Känner mig seg och vill bara sagga hemma i soffan. Men det går inte för sig. Här måste man jobba, sedan är det dags för italienska ikväll och efter det hem till Marie och lämna halsband. Jag är dock en god kollega - hade med mig en kladdkaka idag. Den går hem hos folket vill jag lova.