lördag 27 februari 2010

London calling


Sista Starbucks fikat på ett tag. Nu såsar jag omkring på Heathrow. 1 timme kvar till flyget går. Klarade nästan övervikten, 1,5kg för mycket. Kommer dock hem med 16,5kg nya grejer och då är böckerna inte invägda...

Sayonara Japan!



fredag 26 februari 2010

Håll tummarna!

Den sista dagen börjar lida mot sitt slut. Det har varit tre veckor fulla av intensiv shopping. Att packa ner allt har inte heller varit lätt. Detta kommer nog gå käpp rätt åt helvete imorgon..... Men det är lite för sent att tänka på det nu. Nu får vi istället hålla tummarna för att jag inte blir ruinerad för övervikten imorgon.

torsdag 25 februari 2010

Final countdown


Idag är min sista dag i det vita huset. Känns vemodigt, samtidigt ska det bli skönt att komma hem till mitt. Men vi sitter inte och deppar utan klämmer in en sista dag med shopping i Yokohama! Om 1 timme ska jag möta upp Millan på Starbucks och sparka igång denna dag. God morgon!

Hunden - människans bästa vän.


I Japan tänker man på allt och alla. Här på Motomachi kan din hund stanna för en drink medans matte går in och shoppar i affären.

onsdag 24 februari 2010

T-shirt


Vart jag än reser i världen kommer jag alltid hem med ett gäng t-shirts, så även denna gång. Idag har jag dock köpt dem på burk, måste vara första gången.

Omotosando Hills


Idag har jag återigen varit i en gigantisk shoppingmall. Man undrar hur alla går runt?! Fast med 30 miljoner invånare krävs det en del butiker. Tokyo är verkligen sjukt stort!

Ampaman

Igår var vi på Ampaman muséet. Ampaman är en tecknadserie som är hur stor som helts här i Japan. Han har ett huvud gjort av bröd och åker till rymden och hjälper andra. Om jag har förstått det hela rätt.... Jag, Millan & Melker tyckte det var ett fantastiskt ställe! Malte gnällde lite över att det var bara för små barn, men han verkade tycka det var rätt ok när vi väl kom dit och lekte glatt.

tisdag 23 februari 2010

Haru = vår på japanska


Sitter och myser i vårsolen på baksidan. Idag 10 grader varmt & solsken. Har hört att det är snökaos hemma... Snart ska vi hämta grabbarna i skolan och åka till Ampaman muséet.

måndag 22 februari 2010

Back in the city

Så var vi tillbaka i stan efter en härlig långweekend i Nosawaonsen. Måste säga att det var verkligen en märklig känsla att vara i en miljö där man känner sig så hemma och van, men allt står på japanska och man fattar ingenting. Det är ett bergslanskap som i alperna, men allt är en aningens lägre. Högsta toppen vi åkte skidor på låg på 1650 möh. Kom som en nyhet för mig, men Japan består nästan till mer än 2/3 av berg.
Nu sitter jag här vid frukostbordet och laddar för en ny dag i storstaden. Håller mig i Yokohama idag. Drar nog in till Tokyo imorgon. Ska tydligen bli sol så då tänkte jag passa på och besöka Yoyogi Park och kanske lite mer shopping. Här är ett av mina lite tokigare inköp. Ett par stövlar för 1000 yen (ca 85 kronor) då kan man ju bara inte låta bli. Ikväll ska jag börja packa ner alla mina inköp i min tomma väska jag hade med mig och se hur mycket mer shopping jag kan kosta på mig.



söndag 21 februari 2010

Babbelfish?


Inte alltid solklart vad de vill ha sagt?!

Onsen


Idag avslutar vi skidresan med ett renande bad. Varmt som bara den, men skönt! Nu bär det av mot storstan igen.

fredag 19 februari 2010

Snowroller


Vi har haft en superdag i backarna! Nu är det snart middag och efter det knattedisco.

torsdag 18 februari 2010

Nozawaonsen


Nu är vi på plats. Snö och sol, alltså perfekt. Bara hyra skidor sedan ut i backen.

tisdag 16 februari 2010

Mössfabrik


Malte & Melker har beställt varsinn mössa. Då är det bara att virka på et voila`! Blir bra när vi drar till fjällen på torsdag.

måndag 15 februari 2010

Roppongi Hills


Stället är så stort att man behöver karta. Det är en shoppingmall, inte en stad!

söndag 14 februari 2010

Valentine's Day

Idag kom mannen, Millans man, i huset tillbaka hem efter en vecka i Sverige. Med sig hade han en fantastisk bukett med röda rosor till sin fru. Men snäll som han är fick även jag tre mycket fina gula rosor.
Här i Japan är det så att det är tjejerna som ger bort choklad till killarna på Valentine's Day. Är det sedan så att killen som får en gåva besvarar tjejens känslor så ger han i sin tur bort vit choklad till henne en månad senare den 14 mars.

fredag 12 februari 2010

Kalligrafi


Det var verkligen inte enkelt! Detta är ett av mina konstverk och betyder Nippon.

Hi-Tech


Inte glasklart vilken knapp man trycker på för att spola...

Fotboll


Sitter just nu i en iskall gympasal och kollar på Malte som har fotbollsträning. Skulle ha lånat ut stegräknaren till Malte. Idag visar den inte många steg. Ändring imorgon då drar jag in till Tokyo.

torsdag 11 februari 2010

Idag inget kaffe på Starbucks...

Idag var tanken att jag skulle ha åkt in till Tokyo, men igår ändrade jag mina planer. Eller rättare sagt blåsan på hälen ändrade min plan samt att det har regnat hela dagen idag. Kände att en slappardag var helt rätt.
Millan har hållt föredrag om båtbyggeri hela dagen på Maltes skola så jag har hängt här hemma helt solo. Fick i uppgift att sy en gardin till "mitt rum". Sagt och gjort - gardinen hänger uppe. Imorgon ska jag gå med Millan på hennes kalligrafikurs. Ska bli mycket roligt! Säkert hur svårt som helst... Och imorgon ska det även hinnas med en java på Starbucks. Kan ju inte ha för många Starbucks fria dagar!

onsdag 10 februari 2010

Brrr


Nästan kallare inne än ute. Raggisar & AC:n är på så nu kan jag knoppa in. Go'natt.

Sushi


Gjorde missen och tajmade min lunch med den arbetande japanens. Fick bli en sushi ute. Idag är det lite kallare ute och ingen sol. Får nog värma mig med en java.

tisdag 9 februari 2010

Fikapaus


Efter 7 våningar i världens knasigaste varuhus, 14625 steg och hela promisen hem kvar njuter jag av en smarrig java på Starbucks. Det är bra shopping i Japan! Yenen glöder i plånboken, faster skulle vara stolt... Och jag glömde visst bort att berätta att idag är det strålande sol och 18 grader varmt!

måndag 8 februari 2010

Chinatown


Av de 20565 stegen jag tog idag togs en del av dem i Chinatown här i Yokohama. Det är perfekt väder, 8 grader & sol från klarblå himmel. Imorgon ska det visst regna, då blir det nog varuhusen i Yokohama så får besök. Nu ska jag försöka sova. God natt!

Here we go!


Nu är jag framme och är bra i fas med jet lagen. Idag drar shoppingen igång.

fredag 5 februari 2010

På G


Så var jag på väg. Stickningen fick inte komma med ombord, men jag lyckades charma med virknålen. Resan är räddad! Gjorde för mig ett ovanligt val - sitter vid gången istället för vid fönster som jag brukar. Intressant.

torsdag 4 februari 2010

Morgonpasset

Snacka om att jag var tidig till jobbet imorse!! Börjar egentligen kl 8.30. Finns givetvis en anledning, ska till Catharina och bli knådad kl. 9 så då ville jag jobba in missad tid. I vanliga fall brukar jag ju gå dit tidigt på morgonen, men nu hade hon inte tid för mig tidigare. Fast jag jag ställde dock inte väckarklockan på tidigare imorse utan jag hoppade bara över hela snoozetimmen. Det går alltså att komma tidigare till jobbet bara man går upp när klockan väl ringer. Kanske ska bli min nya melodi efter semestern?!?? 1 arbetsdag kvar - imorgon börjar 3 veckors semester!! SKÖNT!!



onsdag 3 februari 2010

Vapen??

Just nu har jag lite huvudbry..... Kommer jag få ta med mig stickningen i handbagaget?? Håller på med denna kofta, fast i GULD-garnet, och har varit mycket nöjd över att jag skulle hinna sticka mycket under mina 12 timmar i planet mellan London-Tokyo. Så slår det mig plötsligt - får man ta med sig stickor ombord?!!?

Kollar givetvis upp bestämmelserna -
FÖRBJUDET OMBORD
b) Spetsiga/skarpa vapen och föremål
Föremål med spetsig udd eller skarpt blad som kan vålla skada, inbegripet följande:
Yxor
Pilar
Isbroddar
Harpuner och spjut
Isyxor och isklyvare
Skridskor
Knivar med spärrbart blad eller springknivar, oberoende av bladets längd
Knivar, inbegripet ceremoniknivar, med blad på över 6 cm, av metall eller annat material som är starkt nog att användas som potentiellt vapen
Köttyxor
Macheter
Rakknivar och rakblad (med undantag för säkerhets- och rakhyvlar för engångsbruk med rakblad)
Sablar, svärd och värjkäppar
Skalpeller
Saxar med blad på över 6 cm
Skidstavar och vandringsstavar
Kaststjärnor
Verktyg som kan användas som spetsiga eller skarpa vapen, t.ex. borrar och borrskär, tapetknivar, verktygsknivar, alla typer av sågar, skruvmejslar, kofotar, hammare, tänger, skiftnycklar, skärbrännare.
Håll tummarna att det går vägen..... För fan, annars blir det en långtråkig resa!

Uppe bland molnen

Hemma hos mig sover man uteslutande i dessa påslakan - Moln, design Gunila Axén. Jag tycker att de är så galet snygga och man sover som en prinsessa i dem! http://www.gunilaaxen.se/index.htm

tisdag 2 februari 2010

Packa pappas kappsäck


Inte min starkaste sida att packa. Skidkläder nere, bara resten kvar. Hmm, får nog köpa mycket nytt i Tokyo nästa vecka!

måndag 1 februari 2010

Jennifer 4 ever

Kan liksom inte släppa taget om Jennifer Anistons hår. Efter jobbet idag ska jag till mamma och fixa till mitt eget och så här vill jag ha det. Iallafall färgen, etappklippningen hoppar jag dock för denna gång.