onsdag 31 mars 2010

the Butt Blaster

Catharina A, min naprapat, har bett mig säga till att Christian A att jag ska få träningsuppgifter för den stora sätesmuskeln, eller rumpan som jag kallar den. Detta gjorde jag då lydigt igår och voilà - möt min nye vän the Butt Blaster!
Detta kan vara maskinen från helvetet! Jävlar vad jobbigt det var! Idag är jag glad att jag kan sitta på rumpan överhuvudtaget! Jag bönade och bad om att aldrig mer få köra med denna Butt Blaster, men det kan jag se mig i månen efter. Christian A har nämligen bestämt att denna ska ingå varje gång nu, bara just för att jag bad om att aldig mer behöva använda den. Han ser snäll ut, men det är han inte!! Nu i april blir det hårdkörning, 2 pass i veckan och sedan avslutar vi månaden med ett nytt fystest. Blir alltså en månad till med ömmande kroppsdelar. Härligt!

tisdag 30 mars 2010

Min nya bästis?


I höst ska jag göra något jag aldrig gjort förut.... Jag ska gå på Tillskärarakademins kurs i mönsterkonstruktion. Ska bli superskoj! Och samtidigt lite läskigt.... Känner att jag vill lära mig lite grunder så jag kanske kan ta mitt handarbetande till en högre nivå. Det har ännu inte blivit vår och här sitter jag och längtar till hösten.... Galet!

fredag 26 mars 2010

T.G.I.F

Med ett hav av diverse sneakers hemma bjuder jag denna fredag på lite heels. Verkar som att jag totalt glömt bort mitt nyårslöfte för två år sedan att jag skulle börja gå på högre klackar lite mer. Det gör ju under för hållningen samt att man känner sig lite festligare. Kan behövas i dag då jag kände mig lite krasslig när jag vaknade imorse. Inte bra! Jag håller på och möblerar om här på kontoret (igen), men det projektet får nog ligga på is till efter helgen. Den inställningen kan nog ge en liten hint om att jag inte är på topp idag. Vi samlar krafter och kommer igen starkt nästa vecka igen!

onsdag 24 mars 2010

Knits & Purls

Som ni vet är jag lite besatt av att sticka och virka..... Detta kanske får bli min nya melodi! Det finns ju gränser för hur många sjalar man kan virka och tröjor man kan sticka! Så det kanske är dags att ge sig i kast med möblerna härnäst. Dessa kommer från Melaine Porter - http://www.melanieporter.co.uk/ I like a lot!


tisdag 23 mars 2010

När katten är borta....

Christian A har semester denna vecka = Helen har lite semester denna vecka. Meningen är att jag ska träna på egen hand denna vecka och det ska jag, men inte ännu.... Istället hänger jag i den ultimata hemmadressen, en mjukisklänning med tillhörande brallor från Uniqlo, och går och lägger mig vid kl. 22. Veckan är lång, jag har många dagar på mig att ta tag i detta. På torsdag är det i alla fall med bestämdhet Flow igen. Fan, det var riktigt kul!
I helgen passerade vi 500 unika besökare här - intressant!

fredag 19 mars 2010

Rocken

I helgen ska jag ge mig på något som jag aldrig testat tidigare. Jag har min grå höst/vinterkappa som sjunger på sista versen. Den kommer nog tyvärr inte överleva till nästa vinter, garderar mig med ett "nog" eftersom jag har så sjukt svårt att kasta saker. "Kan alltid vara bra att ha!" är ju tyvärr lite för ofta mitt motto.... Hur som helst så älskar jag modellen på denna kappa och nu ska jag ge mig på att försöka sy en egen. I somras när jag var och hälsade på min faster Åsa berättade hon att hon har ett par byxor som hon bara älskar. Dessa har hon sprättat upp och ritat mönster på och sedan sytt upp i en massa olika färger. Bra idé, himla bra idé måste jag säga! Kan Åsa så kan väl jag tänker jag glatt. Måste i alla fall prova.

torsdag 18 mars 2010

Yoga & Flow

Ikväll ska jag prova på något nytt SATS Flow. Ska gå med Susann som varit på detta tidigare and she likes it.
En klass inspirerad av tai chi, kampsport, dans och pilates. SatsFlow är en holistisk klass där öst möter väst. Du förbättrar din styrka och rörlighet samtidigt får du även den mentala biten i denna klass. Låter intressant! Nästa vecka ska Christian A på semester så det blir till att träna på egen hand - vilket äventyr! Sedan så har jag till 99% bestämt mig för att åka på yogaresa till Korsika i sommar. Mycket yoga nu...

onsdag 17 mars 2010

Vad hände?

Det har varit sol och "varmt" i snart en veckas tid här i huvudstaden. Man har vant sig med ljuset och känt hopp om att våren snart är här. Så imorse drar jag upp rullgardinen och det är grått & trist samt snöflingor faller ner från skyn. Vilket bakslag! Jag vill ha vår nu! Har ju en hel del sneakers som bara ligger och väntar på att få komma ut i friska luften. Bland annat dessa små raringar som jag fick av Totte i julklapp. http://www.elganso.com/

måndag 15 mars 2010

Även solens land har sina fläckar

Som sagt så shoppades det en del i Japan, det blev dock inte så många par byxor. Shoppade 2 par mjukis byxor på Uniqlo. Modell långbyxa bli med mina ben en Caprimodell.

fredag 12 mars 2010

Äntligen fredag!

Om 3 timmar står jag i gymmet och svettas som bäst. Dags för en omgång med Christian A igen. Idag skulle vi visst träna överkropp. Detta betyder väl att jag inte kommer kunna lyfta armarna imorgon. Kanske till och med min nyinköpta klocka blir för tung att ha på sig?? Visst är den lite cool?!! Hela 990 yen (ca 80 SEK)) på Yodobashi i Yokohama. Instruktionsboken är på japanska så jag ser inte fram emot när vi ska ställa om till sommartid.

torsdag 11 mars 2010

Vinprovning & slips

Ikväll ska vi ha vinprovning med jobbet, kvällens tema är mousserande & champagne. Passar därför på att ha slips dagen och kvällen till ära. T-shirten köptes i en affär, Spinbox, som jag och Millan hittade i Harajuku and we love it! Jag måste erkänna att jag härmade Millan med denna tröja - hon köpte en först. Men vi kom fram till att det är ok eftersom vi ändå bor på två olika sidor av jordklotet. Spinbox har en hemsida - undra om de skickar till Sverige?! http://www.spin-box.com/ Kan bli lite svårt, men jag ska försöka klura ut detta. Japanska anyone??

tisdag 9 mars 2010

Obento med stil.

Ett av mina mer praktiska inköp i Japan, kanske oxå ett av de dyrare..... Klart man ska ha en obentobox från Paul Smith! Man blir lycklig av att se lådan och maten smakar nog godare om den fraktas i en tjusig förpackning.

Bentō, eller obento, är japanska för lunchlåda. En traditionell bento består av ris, fisk eller kött och en eller flera små grönsaksrätter som tilltugg. Maträtten serveras i allt ifrån massproducerade engångsförpackningar till vackra handgjorda trälådor. Trots att bento finns tillgängligt i närbutiker över hela Japan anses det fortfarande vara en viktig kunskap för en husfru att kunna tillreda en aptitretande bento.

måndag 8 mars 2010

Kan vara bra att ha.....

Visst blir man väl nöjd när man till slut får användning av något knasigt man köpt!!
För någon månad sedan så brann min vattenkokare. I helgen när jag skulle koka thé plockad jag fram denna lilla raring.
Päronet ropade jag in på auktion för en herrans massa år sedan. Trodde nog att jag aldrig skulle få användning för det, men visst fick jag det! Det blir ju inte sämre av att det låter som en fartyg när vattnet kokar.
Vem vet pajar datorn någon gång så kanske detta inrop kommer till anvädning oxå!?!

söndag 7 mars 2010

1600-talets skandal


Idag är jag turist i min egen stad. Vasamuséet är riktigt maffigt!

torsdag 4 mars 2010

Mössor åt folket!

Detta damp ner i inboxen i måndags -
"Ja nu har jag ju nu en speciell fråga: såg att Malte o Melker raskt fick varsin fin mössa - men jag da´? Som behöver en limegrön/vit i vilken fason som helst bara den passa att åka skidor i...?Så klart inte på nåt sätt prioriterat i ditt hektiska liv men skulle du sitta därhemma o det kliar intensivt i fingrarna av sysslolöshet - ja då kan det ju kanske vara ett alternativ. O om inte garnlåda är full av limefärgade restgarner kan du helt bortse från detta meddelande.
O för övrigt hoppas jag du mår hur bra som helst!KramRenée"
Klart faster ska ha sig en mössa när hon åker till alplandet!! Leverans ikväll - see you!

Ett måste

Idag var det verkligen ISKALLT ute! Men det var absolut nödvändigt att ta en promis till jobbet. Träningsvärken är total och jag var tvungen att gå för att få benen att fungera. En dag som denna både älskar och hatar jag Christian A. Hatar för att det gör svinont, älskar för att gör det svinont så måste det ju betyda att det funkar det vi gör. Ska genast ringa honom och boka in fler tider.....

tisdag 2 mars 2010

Vill tillbaka!


Just nu är jag så slut att jag är spyfärdig. Christian A gav mig en 'välkommen tillbaka- timme' min kropp sent kommer glömma. Jag längtar tillbaka till min semester! Det var så mycket behagligare att promenera runt och shoppa!

Nytt mest varje dag

Igår fick jag inviga min T-shirt som jag köpte på tub. Temat de har just nu på UT Uniqlo är HC Andersen sagor. Min tischa är givetvis Prinsessan på ärten.

Idag traskar jag runt i mina supersköna Roxystövlar.

Sockerchock

Det är nog så att jag utvecklade ett härligt sockerberoende under min semester i Japan, inte bara jag Millan åkte nog dit rätt ordentligt oxå. Nu är i alla fall sista dagen med sötsaker så jag köpte med mig en härlig blåbärskrans till jobbet idag. Ikväll drar allvaret med Christian A igång igen - ska bli riktigt kul! Har nästan längtat lite efter att få träna tills jag spyr...... Hoppas han blir nöjd när jag talar om att jag har haft ett snitt på 14500 steg om dagen under min semester.

måndag 1 mars 2010

Hemma igen

Inte trodde jag väl att jag skulle få användning av mina inköp direkt..... Men dessa tre små go'bitar kan jag faktiskt ha på mig nu när det fortfarande är vinter och snön bara vräker ner här i Stockholm. Lite färg i allt elände kan bara inte vara fel!