fredag 27 februari 2009

Snart, mycket snart

Imorgon byter jag ut det här

mot det här



Ska verkligen bli hur skönt som helst med semester! Om 2 timmar 45 minuter bär det av hemåt för att packa. Packa är den enda nackdelen med att åka bort på semester. Det är den enda gången i livet jag drabbas av beslutsångest.... Hur ska jag ikväll veta vad jag känner för att ha på mig på onsdag eller fredag?? Det brukar alltid resultera i att jag tar med mig på tok för mycket och inte allt för sällan åker på att betala övervikt... Vi får se hur det går imorgon. Kl. 06.05 går Arlandatåget och då börjar äventyret....

torsdag 26 februari 2009

Trist torsdag

Idag känns det lite grått och trist! Alltid när man ska åka på semester så tycker jag att dagarna innan är så jobbiga, man längtar liksom bara iväg.... vill inte vänta längre! Och nu är det faktiskt bara 2 dagar kvar. Ska bli så skönt!

Dagen blev roligare när jag fick prata lite med en av de bästa vänner man kan ha! Hon går igenom ett helvete nu, men lyckas ändå sprida energi och glädje runt omkring sig. En fantastisk människa som jag med stolthet kallar min vän! Sedan kan man inte göra annat än att dra på smilet lite när man ser dessa härliga huvudbonader...

Jag var och köpte lite böcker på lunchen. Det är ju trots allt bokrea. Ett inköp blev denna bok av Eva Wrede.
Fråga mig inte varför jag köpte just denna, men av någon anledning så har jag varit nyfiken på den enda sedan den kom ut.

tisdag 24 februari 2009

Förlovning - äntligen!

Idag blir det brådis hem. Kl. 17.00 skall kronprinsessan och Daniel vara med på TV och prata om deras förlovning. Det bara kan jag ju inte missa...... Detta är ju nyheter på hög nivå! Oh, så kul! Känner att det kommer bli ett härligt år med Svensk Damtidning fram till bröllopet.

Såg filmen som de visade på sin hemsida - http://www.royalcourt.se/ Det är fantastiskt att människor som ändå måste vara så mediavana är så galet obekväma framför kameran. Filmen är ca 5 minuter lång och 3 av 4 sitter och läser sina "repliker" innantill. Helt otroligt! Jag har full förståelse för att Daniel gör detta och måste vara sjukt nervös, men Kungen och Drottningen. Kom igen - det är lite av en skandal kan jag tycka! Heja Victoria hon skötte detta galant!

måndag 23 februari 2009

Ny vecka

Så är det måndag igen. Helgen passerade förbi rätt fort. I fredags var Jenny & Co över på middag. Andréas anslöt sig efter det att han var färdig i tvättstugan samt tillagat en lammstek - väldigt husligt..... Mycket trevlig afton! När klockan närmade sig midnatt så tyckte dock Sacke att det var dags för alla att gå hem. Sagt och gjort.
Resten av helgen gick i pysslandetstecken..... Var en sväng på Panduro och köpte fina tyger... får se vad det blir av dem. Just nu är tanken kuddar till soffan, men man vet aldrig vad det kan sluta med. Blev lite sugen på att kanske sy ett lapptäcke.....



Har redan nu börjat med stegräknare för att få en viss hum om hur långt 7000 steg är. Igår gick jag hem från mamma & pappa och det var 3600 steg. Imorse tog jag bussen till jobbet och då fick jag endast ihop 152 steg. Blir intressant att se hur många steg det är från jobbet och hem.... kanske 4000. En sak är dock säker, ska jag komma upp i minst 7000 steg om dagen så blir det inte tal om att ta buss till och från jobbet! Måste rätta mig själv, stegräknaren var inställd på km och inte steg imorse, alltså blev det 1.52 km och inte 152 steg...

fredag 20 februari 2009

Ut och traska

Måste erkänna att det har gått käpp rätt åt h-vete med mina morgonpromenader till jobbet. Förhoppningsvis så blir det ändring på det nu. Igår anmälde jag mig och mina kollegor till "Korpens stegtävling 28 april - 6 juni 2009" http://www.steg.se/korpen/ Ska bli otroligt kul! Heja team AMKA!!

onsdag 18 februari 2009

Andra chansen

Vi hade en mycket trevlig kväll igår! Susann och jag började med middag på Riche och jag åt givetvis deras råbiff. I love råbiff!! Vad Susann åt kommer jag inte ihåg, men hon gjorde dock en insats och drack Paula Chardonnay till maten. Mycket bra vinval - AMKA tackar dig av hela sitt hjärta! Sedan bar det av till Berns och musik. Efter en stunds väntan, för oss icke för Karin, Johan & Ellen som gled in ca 5 minuter innan de började, satte Jacob & Co igång. Vad som hänt med musiken jag lyssnat på några dagar innan har jag ingen aning om.... Det jag hörde igår tyckte jag om och jag tyckte om det mycket! Måste gå in och lyssna igen...... I'm confused!

tisdag 17 februari 2009

Musik

Igår, måndag, var nog en av de absolut tristaste dagarna på länge! Så idag kan det ju bara bli bättre!! Ikväll ska jag och Susann gå på konsert. Evas kille Jacob spelar med band på Berns och det tänkte vi kolla in. Eventuellt kommer Karin med och förhoppningsvis tar hon med sig Ellen!


Jacob är Karins "svåger" så det är hon som upplyst oss om detta event. Har lyssnat på musiken på Jacobs hemsida och den toppar väl inte min lista, men man måste alltid vara öppen för nytt. http://www.jacobfellander.com/music.html Vi ger det hela en chans och framförallt blir det kul att komma ut en sväng och se lite folk!

måndag 16 februari 2009

Lyx

Mamma och pappa är på semester. Det betyder att jag har bli i en hel vecka! Lyxigt värre! I och för sig så brukar jag alltid få låna bilen när jag vill (nästan) så jag ska inte klaga. Men det känns lite lyxigare att bara kunna glida ner i garaget och köra iväg utan att behöva fråga om lov först.

fredag 13 februari 2009

Ny manlig modell

I slutet av december 2008, 27:e om jag kommer ihåg rätt?, föddes Fritiof Eriksson. Han är den senaste i raden av manliga modeller som bär made by Helen-kläder. Se sådan stilig liten herre!

Fritte är inte bara stilig han är även en äkta Hammarbyare!

torsdag 12 februari 2009

Vadslagning

Erica och Maud har bestämt att vi måste träna minst 3 gånger i veckan fram till semestern annars..... Ja, vad som händer vet jag inte riktigt, men vågar inte chansa. I måndags var jag på spinning för första gången på ett halvår och höll på att dö. Fan, det är jobbigt! Ikväll blir det en lite lugnare form av träning - yoga. Fick inget svar på min fråga om promenader till och från jobbet varje dag räknas som träning. Antar att uteblivna svar = nej de räknas inte. Hoppas verkligen att yogan räknas!!

onsdag 11 februari 2009

Mästerfotograf

Fick mail av Christopher häromdagen där han berättade att min present till Malte gjort succé. Han fick en digitalkamera, min gamla avlagda. Tyckte att lika bra som den bara ligger och skräpar kan väl Malte få den och fota så mycket han bara orkar. Verkar som att det var en bra idé från min sida. Här kommer ett smakprov på hans första alster. Vem vet kanske han blir en stor, känd fotograf i framtiden....

tisdag 10 februari 2009

Anders Timell

Denna morgon började med ett asgarv. Ni bara måste lyssna på detta! Han är helt galen and I love him!
http://webbradio.mixmegapol.se/index.aspx?mediaid=21877&cid=1&cattype=3

måndag 9 februari 2009

Hårfärg

Igår såg jag "the Break Up" med Jennifer Aniston och Vince Vaughn på TV. Jennifer hade en jäkligt snygg hårfärg!

Jag har i en tid gått och funderat på om man ska göra något radikalt och byta hårfärg.... Har ju varit trist sling-blondin i över 20 år snart. Kan vara på tiden att slå till på en förändring. Ska höra med mamma och se vad hon säger. Hon kommer säkert vägra och säga åt mig att gå till någon annan frissa, men det vill jag inte. Ska det göras en sådan här förändring vill jag ha det gjort av någon jag verkligen litar på. Vi får se vad som händer.

Måndagmorgon


Nu är jag på hugget igen och traskar till jobbet! I morse sken till och med solen, trots att det inte syns på bilden. Det var en härlig start på denna dag och vecka.

söndag 8 februari 2009

Girlpower

Hur förgyller man en grå och trist söndag?? Jo, man går på teater med två av sina favoritpersoner i välden, min kära mamma och min kära faster Renée. Det är faktiskt Renée som står för idén, jag och mamma fick detta av henne i julklapp. Vi ska gå och se Blommor av stål på Vasateatern.
Man kan undra om mamma och Renée hade koordinerat klädseln innan?!! Ibland ser de mer ut som systrar än svägerskor! Efter teatern mötte pappa och Peter upp för middag på Melanders! We love Melanders!!

fredag 6 februari 2009

Baka, baka liten kaka

Igår var jag så där huslig igen... bakade nytt matbröd.

Receptet är taget från Pernilla W's blogg och lyder som följer:

MAMMABULLAR
ca 16 st.

3 1/2 dl ljummet vatten
25 g jäst (1/2 paket)
1 tsk socker
1 tsk havssalt
5 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
Pensling:
äggvita eller filmjölk
Garnering:
vetekross

1. Smula sönder jästen i en degbunke. Rör ut den i det ljumma vattnet.
2. Tillsätt socker, salt och båda mjölsorterna.. Arbeta ihop degen och ställ den att jäsa upp. (ca 30 min.)
3. Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två lika delar och forma till rullar. Skär varje rulle i 8 lika stora bitar och rulla ut dom till runda bullar.
4. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dom lätt med handen och låt dom jäsa upp. (ca 30 min)
5. Pensla med filmjölk eller äggvita (för extra krispig yta) och strö på rikligt med vetekross.
Grädda i 225 grader 8 - 10 minuter.

Ursprungsreceptet kommer från Cranks hälsokostrestaurang i London.


Absolut värda att baka, de var mycket smaskiga!

torsdag 5 februari 2009

Årets Kock 2009

Fick precis detta av Susann

Hon är i Göteborg på tävlingen Årets Kock 2009. I juryn sitter Susanns största idol alla kategorier - Kajsa Bergkvist. Det är en stor dag för Susann idag..... Just nu försöker jag hetsa henne att be om en autograf eller ett foto med Susann & Kajsa. Får se vad hon lyckas med.

Nu har det gått ca 2 timmar sedan jag hörde något från Susann. Hon har nog helt enkelt inte vågat "approacha" Kajsa. Vad tror ni?? Vi får helt enkelt vänta tills på måndag och se. Jag ska dock hålla utkik efter henne ikväll på TV. Hon har lovat att vinka så fort hon ser en TV-kamera.

Malte

Idag utbringar jag ett fyrfaldigt levende för Malte. Han fyller 6 år.

HIPP HIPP HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!!
Hoppas du får en strålande födelsedag Malte!

tisdag 3 februari 2009

Portvin

Idag tänkte jag slå ett slag för portvinet. En mycket underskattad dryck... AMKA, som jag jobbar för, äger en egen vingård nere i Portugal. Där tillverkas bland annat detta fantastiska portvin.

QUINTA DO PÉGO VINTAGE PORT 2003
Douro, Portugal

Druvor: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Barocca och Touriga Francesa
Detta är den andra årgången av vintage port från producenten Quinta do Pégo. Själva vingården är över 400 år gammal och vinet är producerat av de gamla vinstockar som fanns på gården vid övertagandet. Vintage Port görs för att utvecklas i långsam takt och säljs oftast som väldigt unga. I de flesta fall behöver vinerna ca 20 år på sig för att komma till sin fulla rätt.
Druvorna har odlats på den egna vingården i Pinhau på stockar som är minst 30 år gamla. Jäsningen skedde i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet har lagrats 24 månader på ekfat och därefter på ståltank och flaska.
Doften är stor, fruktig och eldig med inslag av mörka bär, choklad och fat.

Smaken är fyllig, frisk, söt och kompakt fruktig med liten strävhet, inslag av mörka bär, choklad, nötter och fat.
Quinta do Pego passar till mörka desserter, choklad och vällagrade ostar.
Art nr: 82031-01

Pris på SB: 143 kronor

På vår AMKA Get Together förra året framförde team Sweden till och med en sång i Quinta do Pégos ära. Denna sång skall snart även spelas in på skiva.

Återkommer med releasedatum.

måndag 2 februari 2009

Helgen

Det blev inget innesittande i helgen. Jag åkte med mor och far till landet istället. Skönt att komma ut och få lite frisk luft. Det var rätt friks luft inne i huset också innan vi kom igång med eldandet i brasan.

Hann med att sticka om Millans mössa. Alla har inte lika stort huvud som jag.... så det är inte alltid bra att använda sig själv som måttstock. Nu får vi hoppas att den passar bättre.

Ikväll är det alltså dags för mitt livs första Tupperware-party - spännande! Undrar just vad man kommer hem med för svindyra plastbyttor. För man kommer väl förmodligen drabbas av den där ångesten att man måste köpa något. Ska även träffa Jenny W ikväll, det är hennes mamma som har partyt. Jenny och jag lekte mycket som barn ute på landet. Nu har det gått en antal år sedan vi sågs så det ska bli superkul att träffa henne igen!